Θεατρική Παράσταση

Χριστούγεννα εν … κρίσει

    Μέσα από την πεζή καθημερινότητα, μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου ΓΕΛ Επανομής εμπνεύστηκαν και παρουσιάζουν, με συμμετοχή και καθηγητών τους, τα «Χριστούγεννα εν … κρίσει». Κρίση όχι τόσο οικονομική – μετρήσιμη και ερμηνευόμενη κατά το «δοκούν» – αλλά κυρίως ηθική, που αποτυπώνεται μέσα από την αντίθεση μεταξύ «είναι» και «φαίνεσθαι».

       Οι ήρωες της παράστασης – χαρακτήρες τόσο οικείοι πλέον – εγκλωβίζονται σε μικροπρεπείς επιδιώξεις, παρασυρμένοι από τα προβαλλόμενα πρότυπα της ευδαιμονίας. Πίσω από τα φώτα της επιτυχίας, πίσω από την επίπλαστη ομορφιά, πίσω από τις ποταπές συγκινήσεις που υπόσχεται η θεοποίηση της κατανάλωσης, του σεξ, της δημοσιότητας … το άγχος, η μοναξιά, η κρίση ταυτότητας, η κρίση αξιών.

    Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό υποκρισίας, ασυνέπειας, φαινομενικής ευτυχίας, πού είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων; Δεσπόζει με την ηχηρή … απουσία του! Αυτή ακριβώς η απουσία διατρανώνει την ανάγκη για ειλικρινή ενδοσκόπηση και ανάταση του εσώτερου εαυτού μας, με σηματωρό την αγάπη, την ανθρωπιά, την αξιοπρέπεια.

2015-12-23 Γιορτή Χριστουγέννων

Χριστούγεννα εν … κρίσει, λοιπόν.

Μετά τα αυθόρμητα γέλια … η στυφή επίγευση!

Όμορφος κόσμος … μα πού είναι η κανέλα κι ο δυόσμος;