Διαγωνισμός EUSO 2017

Το Σάββατο 10/12/2016 πραγματοποιήθηκε στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος όπου στεγάζεται το ΕΚΦΕ Κέντρου (4ο & 5ο ΓΕΛ Καλαμαριάς), ο Τοπικός Διαγωνισμός Πειραμάτων – EUSO 2017, με τη συμμετοχή 21 ομάδων από τα ΕΚΦΕ Κέντρου & Τούμπας. To λύκειό μας για μια ακόμη χρονιά συμμετείχε με ομάδα που απαρτίστηκε τελικά από τους μαθητές Αργυρώ Εξακουστού, Μαρία Ραπτοπούλου και Χρήστο Ραχαντά. 

Ο διαγωνισμός περιλάμβανε δοκιμασίες στην εκτέλεση πειραμάτων πάνω στα αντικείμενα της Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Η ομάδα μας τα πήγε πολύ καλά και εκτέλεσαν όλα τα πειράματα με επιτυχία! Κυρίως έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την εμπειρία, το ψηλό επίπεδο του διαγωνισμού και το διασκέδασν αρκετά. Βέβαια προηγήθηκε μία αρκετά κοπιαστική περίοδος προετοιμασίας – προπόνησης το προηγούμενο δίμηνο με την καθοδήγηση των καθηγητών τους Αλεξάνδρου Δημήτριο., Γκιπυρίτη Αγγελική και Καραγιαννάκη Ιωάννη.

Ευχόμαστε του χρόνου να επαναληφθεί η προσπάθεια με την νεότερη φουρνιά μαθητών μας με αγάπη στις θετικές επιστήμες και ειδικά στον πειραματικό τομέα!

2016-12-11 Διαγωνισμός EUSO