Ζητείται Άνθρωπος

Θρησκευτικά Α’ Λυκείου – Θεματική Ενότητα 1.5 με τίτλο «Αγιότητα»

Human

Οι μαθητές της Α΄ τάξης του Λυκείου, βιώνοντας τα χαρακτηριστικά του ιδανικού ανθρώπου, του ήρωα και του αγίου, γράφουν μια αγγελία στην εφημερίδα με τίτλο «Άνθρωπο ζητώ», περιγράφοντας τα στοιχεία του χαρακτήρα που θα ήθελαν να έχει αυτός ο άνθρωπος.


Ζητώ άνθρωπο τίμιο και ειλικρινή, όταν κάτι δεν του φαίνεται σωστό, πάντα να το συζητάει μαζί μου. Να είναι διασκεδαστικός, ενδιαφέρων και να με υποστηρίζει στις επιλογές μου. Να είναι αξιόπιστος και να είναι δίπλα μου σε καλές ή κακές στιγμές καθώς επίσης και να με αποδέχεται όπως είμαι. Επιπλέον να με ακούει και να με βοηθάει στα προβλήματα μου, να είναι παρών, όταν τον έχω ανάγκη και να με συγχωρεί. Να είναι θετικός στο να κάνουμε ασυνήθιστα πράγματα, να μην επηρεάζεται από την γνώμη των άλλων. Αντιθέτως να θέλει να συλλέξουμε εμπειρίες και αναμνήσεις μιας ζωής. Ζητώ λοιπόν έναν άνθρωπο που να διαθέτει τα παραπάνω χαρακτηριστικά για να γίνουμε φίλοι.


Ζητείται κατοικίδιο φίδι, μαύρο, για παρέα, αγκαλίτσες και πολύ αγάπη. Για άπειρες βόλτες και φίλος εμπιστοσύνης και να ορμάει να τσιμπήσει όποιον κακό πάει να με κοροϊδέψει ή να με πειράξει. 


Ζητείται άνθρωπος ο οποίος θα με φροντίζει σαν την γιαγιά μου, που θα με αγαπά όπως τον παππού μου, που θα με βοηθάει σαν την μαμά μου και θα με στηρίζει σαν τον μπαμπά μου.


Ζητείται άνθρωπος που να είναι μέλος του Hayate army, να μπορεί να κουβαλάει τα σκουπίδια όταν δεν μπορώ εγώ και να μπορεί να κάνει 1 vs 9 αλλά και να μην έχει αρνητικό IQ ώστε να είναι Π.Α.Ο.Κ. και να ξέρει ρώσικα.


Zητάω μια κολλητή σαν την Θεανούλα που έφυγε πριν ένα χρόνο στην Αυστραλία. Μια κολλητή εξίσου χαζή με εμένα που δεν θα φοβάται, ούτε θα ντρέπεται να ρισκάρει πράγματα και γινόμαστε ρεζίλι παρέα , που θα λέει κάτι και θα την καταλαβαίνω μόνο εγώ και θα σκάμε μετά στα γέλια. Μια κολλητή τόσο αφελής που θα την συμπληρώνω και θα με συμπληρώνει, που θα πηγαίνουμε κάθε καλοκαίρι στην water land και θα μας κλέβουν τα πράγματα.


Είναι μεγάλη ειρωνεία να συναναστρέφεσαι καθημερινά με ένα σωρό ανθρώπους, να γνωρίζεις και να μιλάς με τους περισσότερους, να είσαι ένα αρκετά κοινωνικό άτομο και παρόλα αυτά να μην έχεις κανέναν πραγματικό φίλο, κανέναν άνθρωπο στον οποίο να ξέρεις ότι μπορείς να βασιστείς και να δείξεις εμπιστοσύνη, σε περίπτωση που βρεθείς σε μια δύσκολη κατάσταση. Εντάξει, είμαι μόνο 16 ετών, παραδέχομαι ότι είμαι πολύ νέoς για να είμαι τόσο απαισιόδοξoς, όμως δεν είναι ότι λόγω εφηβείας και όλων αυτών (που είναι της μόδας τώρα να λέγονται για να δικαιολογούν τη συναισθηματική φόρτιση των νέων) αισθάνομαι έτσι. Λέω αυτό που βλέπω, εντελώς αντικειμενικά. Δεν έχω κανέναν αληθινό φίλο. Φαίνεται πως οι περισσότεροι ή έχουν άλλες βλέψεις, που κυρίως σχετίζονται με το ατομικό τους συμφέρον, ή έχουν ήδη βρει τους δικούς τους ανθρώπους και απολαμβάνουν την κάθε στιγμή μαζί τους, αποκτώντας ευχάριστες εμπειρίες και δημιουργώντας όμορφες αναμνήσεις, ή δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για διαπροσωπικές σχέσεις. Δεν θεώρησα ποτέ ότι μια φιλία πρέπει να περιλαμβάνει μόνο ανταλλαγές ιδεών, εμπιστοσύνη, αφοσίωση και όλα αυτά τα συναισθηματικά. Εννοείται πως απαραίτητο στοιχείο σε κάθε σχέση είναι να υπάρχει επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα, και στο συναισθηματικό κομμάτι αλλά και στις στιγμές και την αξιοποίηση του χρόνου. Σκέφτομαι πόσα όμορφα πράγματα θα μπορούσα να κάνω με τον φίλο ή τη φίλη μου, αν είχα κι εγώ έναν τέτοιο άνθρωπο, στον οποίο δεν θα κρύβομαι, θα μπορώ να πω τα πάντα, θα είμαι ο εαυτός μου, απελευθερωμένος από οποιονδήποτε ενδοιασμό ή αναστολές και δεν θα φοβάμαι για το αν θα με κρίνει αυτός ο άνθρωπος, γιατί θα με κάνει παρέα για αυτό ακριβώς που είμαι. Αν υπήρχε αυτός ο άνθρωπος.. Και την οικογένειά μου την αγαπώ όσο τίποτε άλλο και εκείνη με αγαπά πάρα πολύ, αλλά εκτός σπιτιού δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος για μένα. Θα μου πείτε ότι είναι καλύτερα έτσι, «λίγοι και καλοί». Όμως υπάρχουν ορισμένα θέματα που όπως και να το κάνουμε δεν θέλεις και δεν νιώθεις άνετα να τα συζητήσεις με την οικογένειά σου. Υπάρχουν μέρη που θες να πας και πράγματα που θες να κάνεις, δίχως την παρουσία της οικογένειας, αλλά με την παρουσία ενός ανθρώπου με τον οποίο θα γελάτε, θα μιλάτε και δεν θα καταλαβαίνετε πότε πέρασε η ώρα, θα κλαίτε, θα κάνετε καυστικά σχόλια και προσωπικές συζητήσεις, θα κάνετε αμέτρητα σχέδια για το μέλλον, για μέρη που θέλετε να εξερευνήσετε μαζί, για πράγματα καινούρια που θέλετε να επιχειρήσετε μαζί.. όλα μαζί. Ποτέ κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι, μπορεί κάποτε να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος που θα καλύψει το κενό που αισθάνομαι.


Πάντοτε ήθελα να συναντήσω και να γνωρίσω τον άλλον μου παππού που δεν γνώρισα ποτέ .Ήταν ευγενικός, γρήγορος και τα προλάβαινε όλα, και να δουλέψει, και να πάει σπίτι να δει τα παιδιά του και μετά πάλι δουλειά. Ήταν ψηλός με άσπρα μαλλιά και προπαντός έξυπνος και καλός άνθρωπος, αλλά τελικά ο καρκίνος τον νίκησε. Πολλοί μου λένε ότι του μοιάζω, πήρα και το όνομά του αλλά μακάρι να του μοιάσω και στην μπέσα του και να είμαι σοβαρός και εργατικός στο μέλλον.


Ζητείται Άνθρωπος : ανεξαρτήτως φύλου, ευδιάθετος , αισιόδοξος και καλόκαρδος. Ευχάριστος για παρέα , με απόψεις σε πληθώρα θεμάτων και που να υιοθετεί μια υγιεινή μέθοδο ζωής.


Ζητείται άνθρωπος για φίλος, ευγενικός, που να νοιάζεται για μένα και να είναι στο πλευρό μου στις καλές και τις κακές στιγμές. Να ακούει Ed Sheeran και να βλέπει The Walking Dead. Να του αρέσουν οι γάτες, να είναι σαρκαστικός και να έχει αίσθηση του χιούμορ. Να μην είναι εγωιστής και υποκριτής. Να μην λέει ψέματα και να είναι ειλικρινής μαζί μου τις περισσότερες φορές.


Ζητείται άνθρωπος, απ’ όλο τον κόσμο, από οποιαδήποτε περιοχή, που να διαφέρει απ’ όλον τον κόσμο και να μην νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του. Να νοιάζεται για τον υπόλοιπο κόσμο και να μην βλέπει μόνο τον εαυτό του αλλά και τους γύρω του. Να χαίρεται με την χαρά των άλλων και να συμπονάει και να βοηθάει τον συνάνθρωπο του χωρίς να πει την συνηθισμένη φράση ‘’Πάλι καλά που δεν είμαι εγώ έτσι’’. Αν βρεθεί να περάσει τις ηθικές και τις αντιλήψεις του, στον υπόλοιπο κόσμο, γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω κόσμο ακόμα και τους καλύτερους φίλους και τα ζευγάρια να νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους ακόμα και ασυνείδητα.


Ζητείται Άνθρωπος : Με καλό χιούμορ, διαβαστερός, έξυπνος , όμορφος , θαρραλέος , δυναμικός και με καλή ψυχή . Με γνώσεις φιλοσοφίας , μαθηματικών και χημείας. Θέλω να πηγαίνει κάθε Κυριακή στην εκκλησία, να είναι καλός χριστιανός, να αγαπάει όλους τους ανθρώπους και να προσφέρει την χαρά του.


Ζητείται Άνθρωπος : καλόγουστος, με καλή αίσθηση του χιούμορ, να έχει όρεξη για διάφορες δραστηριότητες , να του αρέσει να βλέπει αγώνες ανεξαρτήτως  ομάδας και αθλήματος. Να ξέρει να πλένει ρούχα και πιάτα , να συμμαζεύει τα ρούχα και να πλένει κουρτίνες. Επίσης να είναι φιλόζωος και να μην είναι χορτοφάγος.


Ζητείται Άνθρωπος : για επιθετικός στην ομάδα του ΠΑΟΚ, φίλαθλος που να αγαπάει το ποδόσφαιρο και την ευγενή άμιλλα. Επίσης ζητείτε να είναι γρήγορος , εύστοχος και με γρήγορα αντανακλαστικά, μήπως και δούμε άσπρη μέρα και περάσουμε έστω στο Europa league.


Ζητείται Άνθρωπος : καλόκαρδος , συμπαθητικός , ευγενικός με τους άλλους , ειλικρινής , συμπονετικός και φιλότιμος. Δεν πρέπει να είναι αδιάφορος , τσιγκούνης , ρατσιστής. Πρέπει να συμπεριφέρεται με αγάπη και όχι με κακία.


Είμαι άνθρωπος και άνθρωπο ζητώ που να έχει μέσα του καλοσύνη και αγάπη. Να είναι ηθικός και έντιμος χωρίς κακία και πονηριά. Είμαι άνθρωπος και ζητάω έναν άνθρωπο που να έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, για να χτίσουμε μια δυνατή και αληθινή φιλία. Να τον αγαπήσω και να με εμπιστευτεί, να νοιάζεται για μένα και εγώ για αυτόν. Απεγνωσμένα έναν τέτοιον άνθρωπο ζητώ, για να κάνουμε πιο όμορφη ο ένας την ζωή του άλλου.


Ψάχνω έναν φίλο, ο οποίος θέλω να είναι ευγενικός, να έχει χιούμορ, να τον εμπιστεύομαι, να ακούει τα προβλήματά μου και να με βοηθάει στα δύσκολα. Επίσης θα ήθελα να έχουμε τα ίδια γούστα και να περνάμε καλά οι δύο μας. Αλλά το πιο σημαντικό θέλω να είναι χαρούμενος και δραστήριος, αλλά όχι μίζερος και να βαριέται.


Ζητείται άνθρωπος για φίλος, για να είναι σωστός και τίμιος. Να εκτιμάει τον άλλον και να τον αγαπάει, χωρίς να λέει ψέματα , χωρίς να υποκρίνεται ότι είναι καλός φίλος. Ακόμα θέλω να ξυπνάει τα ξημερώματα και να μου φέρνει γλυκό.


Ζητείται άνθρωπος, να μπορεί να αγαπήσει τον πλησίον του όπως τον εαυτό του. Να θέλει να συμπορευτεί με κάποιον αγαπώντας τον, υπολογίζοντας όχι μόνο τις δικές του ανάγκες αλλά και τις επιθυμίες του ανθρώπου που αγαπά. Να κατανοεί τα λάθη του και να έχει το θάρρος να ζητάει αληθινή συγγνώμη και όχι υποκριτικά. Να μην είναι αυστηρός κριτής των πράξεων του άλλου, γιατί κανένας δεν είναι αναμάρτητος. Να πιστεύει βαθιά ότι ο Θεός είναι πάντα δίπλα του, όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίσει κι έτσι μόνο θα ξεπερνάει τις δοκιμασίες με θάρρος, υπομονή και πίστη στο Θεό.


Ζητείται άνθρωπος φιλικός, με αγάπη για τον συνάνθρωπο. Να αποδέχεται την διαφορετικότητα του άλλου χωρίς να τον κατακρίνει. Να έχει τρόπους και μέτρο στη ζωή του. Να είναι πνευματικά ισορροπημένος. Να μην είναι οξύθυμος και τεμπέλης. Φιλότιμος, να συμπάσχει στον πόνο του άλλου και να συμμετέχει στην χαρά του. Να είναι πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη και όχι κατσούφης. Να είναι γεμάτος ενέργεια κάθε στιγμή και λεπτό. Να μην ζει μόνο με το κινητό του αλλά να ζει με φυσικό τρόπο. Να είναι εξωστρεφής και να μην φοβάται να προχωρήσει στην ζωή του. Τέλος να έχει ηθικούς φραγμούς στον βίο του. Γενικά να είναι τέλειος.


Ζητείται άνθρωπος για φίλος και να έχει τα εξής χαρακτηριστικά : να είναι φιλότιμος , γενναιόδωρος , με χιούμορ, έμπιστος , κοινωνικός, να μην λέει ψέματα, να δίνει καλές συμβουλές, καθόλου εγωιστής , να είναι πάντα πρόθυμος να με βοηθήσει όποτε τον χρειάζομαι, με αληθινή αγάπη, καλόκαρδος, να είναι πρόθυμος να ακούσει τα προβλήματα μου , να έχει πολύ ελεύθερο τρόπο για να κάνουμε μαζί διάφορα πράγματα , και πάντοτε να είναι ευδιάθετος.


Ζητείται άνθρωπος αγαθός, συγχωρητικός, οργανωτικός, κατανοητικός, συμπονετικός, ενσυναίσθητος , εργατικός, προνοητικός, έντιμος, ηθικός και προπάντων ώριμος. Σε περίπτωση ταύτισης ή για οποιαδήποτε βοήθεια να καλέσετε:   23920…….     6940…………


Ζητείται άνθρωπος που να νοιάζεται για τους ανθρώπους γύρω του και να τους συμπονάει , που να αγαπάει τον κόσμο γύρω του και να τον φροντίζει… Ζητείται άνθρωπος που βάζει τους άλλους πάνω από τον εαυτό του, που αγωνίζεται για τον κόσμο και για τον εαυτό του και αγαπάει ακόμα και αυτούς που μπορεί να μην τον συμπαθούν. Ένας άνθρωπος που να είναι εκεί στα καλά και στα άσχημα της ζωής, που ξέρει να κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν. Ζητείται τέτοιος άνθρωπος όχι για εμένα , αλλά για αυτούς που τον έχουν ανάγκη και χρειάζονται κάποιον δίπλα τους, όταν η μέρα συννεφιάζει…


Ο άνθρωπος που θα ήθελα να έχω δίπλα μου, θα ήθελα να έχει και αυτός τα ίδια γούστα και τις ίδιες συνήθειες με εμένα. Π.χ. θα ήθελα να του αρέσει να παρακολουθεί πολύ αθλητικά, να είναι παόκι και το πιο σημαντικό από όλα να ακούει πολύ τον άρχοντα ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ. Κλείνοντας θα ήθελα να μην είναι πολύ ήσυχος σαν μπούφος, αλλά δραστήριος και συνειδητοποιημένος και να έχει συναίσθηση το τι κάνει δηλαδή και να μην μασάει ‘’κουτόχορτο’’ με λίγα λόγια, το οποίο συμβαίνει συνέχεια στις μέρες μας.