Επταήμερη εκδρομή της Γ΄ Λυκείου – Βουδαπέστη 2018

Κατά το σχολικό έτος 2017-2018 η Γ΄Λυκείου πραγματοποίησε επταήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο εξωτερικό, στο διάστημα 8 έως 14 Μαρτίου.

Πρώτος σταθμός το  πολυπολιτισμικό Βελιγράδι που με το ιδιαίτερο βαλκανικό του χρώμα ενθουσίασε τα παιδιά και τους συνοδούς καθηγητές. Οι δύο μέρες παραμονής φάνηκαν εξαιρετικά λίγες, καθώς η πόλη προσέφερε έντονες συγκινήσεις και ταξιδιωτικές εμπειρίες, όπως η επίσκεψη στο μουσείο TESLA, η περιήγηση στον Πύργο Nebosja και η πανέμορφη βραδινή βόλτα στον ποταμό Σάββα.

     Επόμενος προορισμός η μαγευτική Βουδαπέστη, με τον έντονο μπαρόκ χαρακτήρα της. Η εμπειρία … βασιλικού γεύματος σε «μεσαιωνικό» εστιατόριο της περιοχής, η νυχτερινή κρουαζιέρα στον φωτισμένο Δούναβη, η ανάβαση στον Πύργο των ψαράδων και η γνωριμία με τα Παραδουνάβια χωριά, χαράχτηκαν έντονα στη μνήμη των μαθητών.

Το τελευταίο διήμερο περιελάμβανε περιήγηση στο γραφικό Νόβισαντ και διανυκτέρευση στην ιστορική πόλη Νις.

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της εκδρομής (πολύωρες μετακινήσεις, συχνές αλλαγές καταλύματος, και κυρίως τις «δημοκρατικές διαβουλεύσεις» του επιδεικτικά «ευρυμαθούς» ξεναγού), τα απίθανα απρόοπτα (ανεπανάληπτη παραδοσιακή  βραδιά στο Βελιγράδι με τα «νεαρά Κατσαμπάκια», υπερσύγχρονο ξενοδοχείο «πέντε φεγγαριών» στο Νις, καμένες μπανιέρες, χαμένες καθηγήτριες…), η θετική ενέργεια, το αισιόδοξο πνεύμα, η συνέπεια, η διάθεση συνεργασίας και το αστείρευτο χιούμορ των παιδιών μας συνέβαλαν στο να μείνει αυτή η εκδρομή αξέχαστη σε όλους, μικρούς και μεγάλους!!!!!!!