Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πανοράματος

Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, η Α΄ Λυκείου επισκέφθηκε την Γυναικεία Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πανοράματος. Με μεγάλη εγκαρδιότητα οι μοναχές υποδέχθηκαν τα παιδιά. Μετά την προσκύνηση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Ελευθερώτριας και όχι μόνο, ακολούθησε σύναξη με ερωταποκρίσεις μεταξύ μαθητών-τριών και της μοναχής που εκπροσωπούσε την Αδελφότητα. 

Μετά το κέρασμα στο Αρχονταρίκι έγινε ξενάγηση στα εργαστήρια της Μονής και μικροί, μεγάλοι ενθουσιάστηκαν από τα διακονήματα των μοναζουσών, όπως παρασκευή  μελισσοκεριών, συντήρηση βιβλίων, βιβλιοδεσία, χρυσοκέντημα, αργαλειοί, αγιογραφίες, κ.ά.

Το χιονισμένο τοπίο παρέπεμπε σε άλλη εποχή και λιγότερο σε Τριώδιο με τα παιδιά να παίζουν χιονοπόλεμο στην αυλή του μοναστηριού. Στο γυρισμό, φυσικά, το λεωφορείο έκανε στάση για το πολυπόθητο τρίγωνο Πανοράματος και επιστροφή στην Επανομή με πληρότητα πνευματικών και υλικών εδεσμάτων.

Ευχαριστίες πολλές οφείλουμε στον κ. Παπαχαραλάμπους Ιωάννη, καθηγητή οικονομολόγο του σχολείου μας, διότι συνέβαλε τα μέγιστα στην αθρόα συμμετοχή των παιδιών στην παραπάνω εξόρμηση.